cara tingkatkan stamina

Cara Tingkatkan Stamina Atlet Sukan

Recently ada beberapa orang datang bertanya, bagaimana cara untuk tingkatkan stamina khusus untuk atlet sukan acara balapan?

Ok, mungkin ada yang terlepas baca perkongsian saya yang sebelum ni.

Boleh baca semula kat sini:

Rahsia Tingkatkan Stamina

Tips yang saya bagi tu, memang hasil dari pengalaman saya sendiri. Dulu saya sendiri adalah antara atlet sukan sekolah, yang pernah kecundang kerana tak cukup stamina. Alhamdulillah, sekarang, walaupun dah berkahwin & beranak pinak, saya dah mampu untuk lebih cergas & bertenaga untuk berlari jarak jauh.

cara tingkatkan stamina

3 Cara Tingkatkan Stamina Yang Paling Berkesan Untuk Para Atlet Sukan

Kalau dah follow tips saya share dalam entri sebelum ni, bagus. Boleh follow juga cara & step untuk tingkatkan stamina yang ini pula.

(1) Senaman Rutin Setiap Minggu

Cuba buat senaman rutin yang tetap setiap minggu. Tak kisahlah senaman yang bagaimana, yang penting ia dapat keluarkan peluh, membakar kalori & selesa dengan diri kita.

Tak semua orang sesuai buat senaman yang sama. Paling simple, boleh follow Youtube untuk senaman yang mudah seperti brisk walk.

(2) Pernafasan

Nak tau tak, bernafas secara dalam-dalam & perlahan-lahan adalah antara rahsia & teknik terbaik untuk tingkatkan stamina?

Siapa yang wanita yang dah kawin & pernah beranak secara normal je yang tahu & pernah praktik rahsia ni.

Tarik nafas dalam-dalam, kemudian, hembuslah secara perlahan-lahan. Bernafas secara perlahan juga adalah rahsia untuk hidup lebih sihat & lebih lama.

(3) Polifenol

Polifenol ni adalah sejenis nutrisi dalam kategori antioksidan. Polifenol membantu membekalkan lebih tenaga di mitokondria – kilang tenaga pada sel.

Polifenol ada secara banyak, semulajadi & pekat dalam Vivix

Semoga bermanfaatlah ya semua tips ni.

Kalau nak dapatkan Vivix tu, boleh klik gambar di bawah untuk beli

pengedar shaklee

Rujukan:

  1. The role of polyphenols in modern nutrition (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5601283/)

 



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge