Sihat Sebelum Sakit | 3 Tips Untuk Kekalkan Stamina & Kecergasan

Semakin hari, kita semakin sibuk.

Perasan tak?

Walaupun begitu, makin hari, pergerakan kita juga makin kurang.

Contohnya lah, kita semakin dikelilingi oleh banyak kemudahan. Tak perlu pergi pasar sendiri, ada orang boleh tolong hantarkan ke rumah.

Lagi best, tak perlu masak, tak perlu pergi kedai makan. Tup tup ada Food Panda pula dapat datang hantar makanan sampai depan pintu.. Fuh.. terbaik!!!

Namun, keadaan ini menjadikan kita semakin hari semakin tidak aktif. Ada kalanya mudah pula penat. So, kat sini saya nak share cara & tips untuk kekalkan stamina kita di zaman yang semakin mencabar ini.

3 Tips Untuk Kekalkan Stamina Dalam Kesibukan Harian

(1) Jom Aktif Dengan Virtual Run

Cubalah untuk aktif dengan mengikuti larian secara virtual ni.

Berbanding Fun Run, virtual run lebih loose. Kita tak berlumba lari dengan orang lain, sebaliknya kita mencabar & bersaing dengan diri kita sendiri.

Nak lebih best & mencabar serta menarik? Pilih untuk sertai virtual run berbayar. Yang berbayar ni mostly akan dapat medal & tshirt (depends pada yurannya).

Apa itu virtual run?

Boleh baca cara menyertai virtual run di artikel ini.

(2) Amalan Pemakanan Sihat

Ya, penting sangat ni. Lagi-lagi bila kita semua sangat sibuk. Masak pun kadang-kadang tak sempat. Dah la tak sempat, banyak pula makanan segera & restoran makanan segera dibuka 24 jam.

Fuh, pucuk dicita ulam mendatang.

Bagai orang mengantuk disorongkan bantal.

Apalagi, di lewat-lewat malam begini, makan mekdi/ kepsi, singgah Family Mart, pekena pulak BOBA tea, eskrem Matcha, enak sangat tuh.. Sampai rumah, tinggal cuci kaki, lepas tu tidur.

Esok-esok tak sedar, dah berapa banyak kalori menimbun.

So, jomlah, kita lebih cakna akan gaya pemakanan kita. Pilih untuk ikhtiar makan REAL & fresh food setiap hari. Sekali sekala boleh buat detox Shaklee untuk RESET balik organ dalaman kita.

Once kita dah RESET, kita mampu untuk lebih berhati-hati dalam memilih apa yang kita PERLU MAKAN, bukan semata-mata memenuhi keinginan NAFSU MAKAN kita.

(3) Minum Teh Penggalak Tenaga

Semakin meningkat usia, metabolisme & stamina kita juga boleh semakin menurun. Kalau tak jaga makan, berganda lah kesan penurunan stamina tu berlaku.

Saya nak share, ada sejenis teh ni, namanya Cinch Tea bukan saja membantu menggalakkan tenaga & stamina, malah ia kaya dengan antioksidan yang mampu menyokong & meningkatkan kesihatan kita.

Berminat nak dapatkan teh untuk tingkatkan stamina ini?

Klik untuk wasap di sini:

pengedar shaklee

 



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge