strok haba

Strok Haba | Persiapan Atlet Sukan Untuk Cergas & Bertenaga

Minggu sukan sekolah memang nampak banyak persiapan anak-anak ni. Anak saya terlibat dengan kawad kaki sekolahnya. Memang training betul-betul hard core juga.

strok haba

Petang-petang lepas balik sekolah kebangsaan datang lagi untuk berlatih kawad. Ada beberapa hari terpaksa excused dari kelas sekolah agama (dengan bersurat dari sekolah)

Tips Atasi Masalah Strok Haba Ketika Bersukan

(1) Cukup Minum Air Kosong

Time musim panas camni, memang patut sangat cukup minum air kosong. Saya memang pesan selalu pada anak saya untuk wajib bawak bekal air kosong tiap hari. Saya tak larang anak untuk keep on practice bersukan/ berkawad walaupun keluar amaran pasal strok haba ni.

(2) Mandi Lebih Kerap

Untuk elak masalah strok haba beri kesan pada tubuh, tiap kali balik sekolah memang saya pastikan diorang mandi & cukupkan pengambilan air.

(3) Minuman Kecergasan Badan

strok haba

The best bagi air isotonik – minuman kecergasan badan seperti Performance Orange (PD). PD mengandungi semua elektrolit lengkap untuk menyokong stamina & kecergasan tubuh atlet sepanjang bersukan.

Bancuh PD ni sejuk-sejuk, pergh.. memang sedap & nyaman badan.

testimoni air isotonik Shaklee

(4) Cukupkan Vitamin

Vitamin pun wajib amik.

Vitamin membantu menguatkan imuniti anak-anak kita. Ketika cuaca panas, ramai yang mudah dapat demam. Penting untuk anak-anak kita lebih kuat sistem imun untuk elak mudah berjangkit dari virus persekitaran.

Diorang ni anak-anak saya memang suka vitamin C & multivitamin nih.

Kalau ada apa-apa nak tanya, atau berminat nak dapatkan mana-mana vitamin untuk anak-anak kita ni, boleh hubungi saya di 019-7646021.

Klik terus untuk wasap saya kat sini.

pengedar shaklee



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge