testimoni air isotonik Shaklee

Testimoni Air Isotonik Shaklee-Pilihan Minuman Kecergasan Yang Lebih Sihat

Siapa rajin bersukan? Tahniah.. keep it up tau. Saya pun tengah usaha balik, kembali ke pangkal jalan. Sejak Ogos 2018 lagi, dah mula insaf untuk keep on fitness.

Selain buat detox tubuh, saya juga dah start untuk kerap berjogging & berlari dalam series virtual run.

Bila kita aktif bersukan, bersenam, berlari mahupun berjogging, kita banyak berpeluh. Betul? So, penting sebenarnya untuk kita seimbangkan balik garam/ elektrolit & air dalam badan supaya kita tak dehydrated.

Antara cara untuk kekalkan garam, elektrolit & air dalam badan adalah dengan mengambil air isotonik sebelum, semasa & selepas aktif bersukan.

Testimoni Air Isotonik Shaklee

Ada seorang kawan ni selalunya beli air Gatorade.

Korang tau kan, Gatorade ni popular di kalangan orang yang aktif bersukan sebagai air isotonik yang menghidratkan.

Namun begitu, selain mengandungi garam elektrolit, Gatorade ni juga dikaji mengandungi tinggi gula & mengandungi pewarna tiruan dari petroleum yang mana long term effect adalah boleh menyebabkan hyperactive di kalangan kanak-kanak & juga boleh mencetuskan kanser.

Selepas kawan ni nampak air isotonik Shaklee iaitu, Performance Drink (PD), sesuai untuk orang bersukan, dia nak cuba. Beliau siap nak tengok ingredients dulu tau sebelum beli.

Bagus! Maksudnya, dia tahu apa yang dia nak๐Ÿ‘๐Ÿ˜‰.ย Selepas 2 minggu follow up dengan dia, ini dia punya feedback:

Saya: “Salam, awak ok ke minum air Performance Drink (PD) tu? Mintak feedback sikit.. serasi ke tak?”

Kawan: ” Waalaikumussalam, sorry, lambat reply. Balik kampung harini. Alhamdulillah drink tu ok (Performance Drink), setakat ni tak ada alergik ke lain-lain, rasa pun sedap. Sebotol 500 ml air, bancuh letak 3 sudu besar pun dah cukup… Tak beli dah Gatorade selepas berlari..!”

testimoni air isotonik shaklee

Alhamdulillah dia suka.

Saya pun happy dapat suggest air isotonik yang JAUH LEBIH SIHAT berbanding yang ada di pasaran. Performance Orange Shaklee ni bebas dari sebarang perisa mahupun pewarna tiruan.

Bersukan tu dah bagus dah๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Tambah air Performance Drink sebagai air isotonik pilihan, InsyaAllah berganda bagusnya untuk kesihatan.

Air Isotonik Shaklee – Performance Drink

Mesti ramai nak berkenalan dengan air isotonik Shaklee ni kan?

testimoni air isotonik Shaklee

Namanya Performance Drink. Ramai yang gelar air minuman kecergasan badan ini sebagai Air Basikal.. hehe.. Sebab gambar balang minuman ni ada gambar orang naik basikal.

Sape boleh teka,air apa dalam botol Karrimor ni?Best buddy sangat kalau bekal bawak bersenam/berlari/jogging.Warna…

Posted by Zaleha Awaluddin on Saturday, January 19, 2019

Jom cuba air Performance Drink ni! Tak menyesal punya lah.

Nak beli sekarang? Boleh klik link gambar ni untuk beli secara menggunakan kad debit/ kad kredit di laman web rasmi Shaklee Malaysia, tanpa caj tambahan. Postage rata RM10 seluruh Malaysia.

cara beli shaklee

Kalau ada apa-apa nak tanya, atau nak beli melalui saya, boleh terus hubungi 019-7646021 atau klik gambar untuk wasap saya, untuk response yang lebih pantas.

pengedar shaklee

Rujukan:

  1. Is Gatorade Bad for You? https://www.healthline.com/health/food-nutrition/is-gatorade-bad-for-you#pros-of-gatorade
  2. Performance Drinkย (Natural Orange) Powering athletes, fueling dreams, from start to finish.ย http://www.shaklee.com.my/products/healthy-nutrition/performance-natural-orange/



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge